Pikantní uzeninový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní uzeninový špíz
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50644 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 dl | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
3 ks | Párky jemné |
0,2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 g | Salám měkký |
100 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 366,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Salám měkký, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Omáčka sójová, Párky jemné, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní uzeninový špíz postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, hořčici a pivo. |
2 | Párky a točený salám nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky. |
3 | Připravené kolečka párků, salámu a cibule i kousky papriky střídavě napíchneme na grilovací jehly. |
4 | Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní připravené špízy, potřeme je marinádou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 až 20 minut. V průběhu pečení špízy otáčíme a potíráme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je chléb.