Jednoduchý recept

Pikantní uzeninový špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50644

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
0,5 dl Kečup
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
0,2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 ks Párky jemné
300 g Salám měkký
100 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 099kJ
3% Sacharidy 11 g
55% Tuky 42 g
61% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Pikantní uzeninový špíz postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, hořčici a pivo.

2

Párky a točený salám nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky.

3

Připravené kolečka párků, salámu a cibule i kousky papriky střídavě napíchneme na grilovací jehly.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní připravené špízy, potřeme je marinádou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15 až 20 minut. V průběhu pečení špízy otáčíme a potíráme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept