Jednoduchý recept

Guláš z buřtů

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Guláš z buřtů 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50647

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
600 g Špekáčky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 320kJ
4% Sacharidy 13 g
72% Tuky 54 g
3% Sodík 63 mg
2% Bílkoviny 1 g

Guláš z buřtů postup přípravy receptu:

1

Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbytek nakrájíme najemno. Feferonku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibule, přimícháme papriku, přidáme nakrájené buřty a prudce je opečeme. Pak směs zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo, dochutíme pepřem a solí, přimícháme nakrájenou feferonku a dusíme pod pokličkou, až jsou buřty měkké. V průběhu dušení podléváme pivem a vodou.

3

Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na porce dáme kolečka cibule a podáváme.

Poznámka

Buřtguláš podáváme s pečivem. Zcela jinou chuť a barvu získáme, když světlé pivo nahradíme pivem tmavým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept