Jednoduchý recept

Pivní guláš z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50665

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
600 g Vepřová plec
2,5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
2% Sacharidy 8 g
79% Tuky 59 g
9% Sodík 172 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pivní guláš z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.

2

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme kousky masa a orestujeme je. Směs okořeníme, opepříme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a maso dusíme do měkka.

4

V malém hrnku si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku.

5

Měkké maso podlijeme vodou a guláš zahustíme jíškou. Pak do něj ještě přimícháme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a krátce ho povaříme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept