Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu
Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50669 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 515,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce. |
2 | Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté poklicí pomalu dusíme, až jsou měkké. Měkké kotlety vyjmeme, z výpeku slijeme tuk a do zbylé šťávy rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.