Recept

Zajíc v šípkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 50680

Ingredience

3 ks Bobkový list
150 g Brusinky
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
120 g Marmeláda šípková
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
4 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
100 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 ml Víno červené
1 kg Zaječí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 854kJ
16% Sacharidy 56 g
61% Tuky 46 g
30% Sodík 606 mg
108% Bílkoviny 61 g

Zajíc v šípkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme nahrubo. Zaječí stehna očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.

2

V kastrole na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí, přidáme rajčatový protlak, citronovou šťávu, koření, ocet, cukr, víno a šípkovou zavařeninu. Směs rozředíme vodou, vložíme stehna a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme hladkou mouku a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poté ji propasírujeme.

4

Maso servírujeme přelité omáčkou, přidáme brusinky.

Poznámka

Jako přílohu volíme nejlépe karlovarské knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
stepan48@seznam.cz
Zajíc v šípkové omáčce
smartassNACO JE POTOM V RECEPTU 100g SLANINY???Tou nakrájenou na klínky podložím stůl aby se neviklalgrin
 
bruschetta
Zajíc v šípkové omáčce
smartass Třetí věta: Zaječí stehna očistíme, PROŠPIKUJEME slaninou... grin Chce to pozorněji číst.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept