Recept

Mnichovský řízek s cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50693

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
800 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
3% Sacharidy 12 g
26% Tuky 19 g
25% Sodík 506 mg
84% Bílkoviny 47 g

Mnichovský řízek s cibulí postup přípravy receptu:

1

Odblaněnou, omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky by měly být silné přibližně 2 cm. Očistíme cibule a velmi jemně je nastrouháme. Řízky osolíme, opepříme, naklepeme, potřeme z každé strany cibulí a posypeme strouhankou z rohlíků.

2

Strouhanku (dřevěnou paličkou) "zaklepeme" do řízků.

3

V misce vyšleháme vejce se 2 špetkami soli. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej s máslem a řízky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova a hned je servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept