Recept

Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50695

Ingredience

Na pudink
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Vaječný bílek slepičí
1 kg Žampiony čerstvé
Na formičky
40 g Máslo čerstvé
Na omáčku
400 g Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 226kJ
7% Sacharidy 27 g
111% Tuky 83 g
27% Sodík 540 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.

2

V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.

3

Pudink servírujeme přelitý omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept