Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50697 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na knedlíčky | |
---|---|
700 g | Kuřecí prsa |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar drůbeží |
Na omáčku | |
150 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 ml | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 305,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 53,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Cibule, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a nakrájená kuřecí prsa rozmixujeme se šlehačkou, pepřem a solí. Z hmoty lžičkami vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího drůbežího vývaru. Vaříme zhruba 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Na omáčku připravíme z očištěných a pokrájených žampionů. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, vmícháme víno a smetanu. Na mírném plameni necháme omáčku zredukovat až do zhoustnutí. Na závěr přimícháme jemně posekanou petrželovou nať. |
3 | Okapané knedlíčky vložíme do zapékací mísy, přelijeme žampionovou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zhruba čtvrt hodiny. |