Hovězí polévka Brunoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka Brunoise
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50701 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
40 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Hrášek |
40 g | Kapusta hlávková |
30 g | Karotka |
40 g | Květák |
200 ml | Voda pitná |
Minutkový hovězí vývar [50236] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Kuřecí křídla |
50 g | Kuřecí krk |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
80 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 763,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kapusta hlávková, Karotka, Květák, Voda pitná, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí krk, Mrkev kořen, Pórek, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka Brunoise postup přípravy receptu:
1 | Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků. |
2 | Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu. |
3 | Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme. |
4 |
|
5 | Minutkový hovězí vývar [50236]: |
6 | Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme. |