Plněné dukátové buchtičky se šodó

70 min.
Evropa

Ingredience

  • Na buchtičky
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 180gramůMouka pšeničná hrubá
    • 50gramůCukr krupice
    • 110gramůOlej rostlinný
    • 80gramůVejce slepičí
    • 5gramůSůl
    • 2kusyCukr vanilka
    • 2gramyCitronová kůra
    • 30gramůDroždí
    • 180mililitrůMléko plnotučné
  • Na náplň
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 50gramůCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2gramyCitronová kůra
    • 100gramůMandle
  • Na šodó krém
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1556 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
66 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky, necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme vzešlý kvásek, zbylý cukr a mléko, rozšlehaná vejce, sůl vanilkový cukr, citronovou kůru a olej. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    V mezičase připravíme náplň. Tvaroh utřeme s cukrem, přimícháme vanilkový cukr, šlehačku, citronovou kůru a rozpůlené mandle, které jsme spařili a oloupali.
  • 3
    Z vykynutého těsta krájíme malé kousky, plníme připravenou náplní, klademe do vymazaného pekáče, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 25 minut.
  • 4
    Šodó připravíme zahřáním mléka, v němž jsme rozmíchali vanilkový cukr a cukr krystal. Když má mléko zhruba 80 °C, zašleháme do něj žloutky a šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit. Na závěr do krému vmícháme rum a zrnka vanilkových lusků.
  • 5
    Upečené buchtičky podáváme přelité šodó krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.