Hovězí vývar Celestine

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umytou a osušenou petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v řídké hladké těsto. Z těsta upečeme na oleji tenké palačinky. Upečené je stočíme, stočené překrájíme napříč na stejnoměrné širší nudle. Ty pak spolu s nakrájenou petrželovou natí vkládáme do jednotlivých porcí horkého hovězího vývaru těsně před podáváním.
  • 3
    Minutkový hovězí vývar [50236]:
  • 4
    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.