Nadívaná vraní mláďata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná vraní mláďata
Nadívaná vraní mláďata
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 špetka | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vrána |
Nádivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
250 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rohlíky bílé |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 507,0mg |
Draslík | 377,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Kmín drcený, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Citronová kůra, Játra kuřecí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vrána nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nadívaná vraní mláďata postup přípravy receptu:
1 | Vraní mláďata oškubeme, vykucháme. Ptáčata dobře omyjeme pod tekoucí teplou vodou a necháme okapat. |
2 | Připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Kuřecí játra omyjeme, nožem naškrábeme a přidáme k rohlíkům. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, roztopené máslo, žloutky, sůl, pepř a muškátový květ. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní tuhý sníh z bílků. Naplníme vraní mláďata, zbytek nádivky odložíme. |
3 | Pekáček vytřeme silně sádlem. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáčku (prsíčky dospod). Na ně klademe plátky slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 190°- 200°C. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a obracíme (podobně jako při pečení kuřete). |
4 | Když jsou "vráňata" do zlatova upečená, vyjmeme je, na výpek rozložíme zbytek nádivky, do nádivky vtlačíme hřbetem dolů naplněná tělíčka a dáme znovu do trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 20 - 30 minut. Upečené maso s nádivkou podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.