Recept

Nadívaná vraní mláďata

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50707

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
2 kávová lžička Kmín drcený
3 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
4 ks Vrána
Nádivka
1 polévková lžíce Citronová kůra
250 g Játra kuřecí
5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rohlíky bílé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
16% Sacharidy 56 g
51% Tuky 38 g
41% Sodík 819 mg
56% Bílkoviny 32 g

Nadívaná vraní mláďata postup přípravy receptu:

1

Vraní mláďata oškubeme, vykucháme. Ptáčata dobře omyjeme pod tekoucí teplou vodou a necháme okapat.

2

Připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Kuřecí játra omyjeme, nožem naškrábeme a přidáme k rohlíkům. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, roztopené máslo, žloutky, sůl, pepř a muškátový květ. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní tuhý sníh z bílků. Naplníme vraní mláďata, zbytek nádivky odložíme.

3

Pekáček vytřeme silně sádlem. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáčku (prsíčky dospod). Na ně klademe plátky slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 190°- 200°C. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a obracíme (podobně jako při pečení kuřete).

4

Když jsou "vráňata" do zlatova upečená, vyjmeme je, na výpek rozložíme zbytek nádivky, do nádivky vtlačíme hřbetem dolů naplněná tělíčka a dáme znovu do trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 20 - 30 minut. Upečené maso s nádivkou podáváme s bílým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept