Jednoduchý recept

Moravské vepřové kotlety na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50717

Ingredience

1 hrst Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
8% Sacharidy 27 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 115 mg
44% Bílkoviny 25 g

Moravské vepřové kotlety na pivě postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety omyjeme a osušíme, na několika místech nařízneme, mírně je z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.

2

V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm prudce z obou stran orestujeme. Pak je podlijeme pivem a přikryté dusíme, až změknou. Během dušení je můžeme obrátit a podle potřeby přiléváme vodu.

3

Měkké kotlety vyjmeme z pánve a v šťávě rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže, přelité šťávou z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept