Recept

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50721

Ingredience

200 g Cukr moučkový
1 kg Jahody zahradní
130 g Kukuřičná krupice T 600
150 g Mouka bezlepková
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 g Sůl
300 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
36% Sacharidy 129 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 218 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Kilogram jahod odstopkujeme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Měkký tvaroh, celé vejce, bezlepkovou mouku a bezlepkovou krupici a špetku soli zpracujeme do vláčného těsta. Z těsta uděláme malé válečky, které zlehka rozmáčkneme, naplníme očištěnými jahodami a vytvarujeme důkladně uzavřenou kuličku, aby ovoce nevypadlo. Hotové kuličky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. O tom, že jsou knedlíky hotové, se přesvědčíme tak, že jeden knedlík rozkrojíme a pohledem zjistíme, jestli je těsto vařené i uvnitř knedlíku. Tyto ovocné knedlíky podáváme teplé s rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Místo jahod můžeme použít na plnění knedlíků i jiné ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept