Jednoduchý recept

Kotlety smažené v pivním těstě

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kotlety smažené v pivním těstě 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50722

Ingredience

200 g Brambory
50 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
5% Sacharidy 17 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 159 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kotlety smažené v pivním těstě postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka.

3

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v připraveném těstíčku.

4

V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zvolna z obou stran usmažíme, až jsou měkké a mají zlatavou barvu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Kotlety smažené v pivním těstě
Plátky masa smažené v těstě alá bramborák jsou u nás oblíbené. Nejčastěji dělám kuřecí plátky nebo uzené maso. Kotletky je nutné prosmažit opravdu zvolna a dlouho, aby maso dobře změklo. Ale pak je to dobrota, ke které nám stačila už jsem zelenina smile
 
bruschetta
Kotlety smažené v pivním těstě
...už jen zelenina... omlouvám se za překlep sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept