Polévka ze slepice s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze slepice s houbami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50724 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
200 g | Houby čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
100 g | Nudle skleněné |
80 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
800 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 282,8mg |
Draslík | 909,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Nudle skleněné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka ze slepice s houbami postup přípravy receptu:
1 | Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké. |
2 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo. |
3 | K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru. |
4 | Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme. |
5 | Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme. |
6 | Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí. |