Jednoduchý recept

Jihočeské bramborové placky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50726

Ingredience

0,5 kg Brambory
80 g Krupice pšeničná
80 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Vepřové škvarky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 198kJ
12% Sacharidy 45 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 106 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jihočeské bramborové placky postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto.

2

Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky.

3

V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept