Jednoduchý recept

Pstruh plněný houbami a slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50739

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
2 špetka Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Pstruh
8 plátek Slanina vepřová
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 718kJ
2% Sacharidy 8 g
59% Tuky 44 g
21% Sodík 412 mg
195% Bílkoviny 110 g

Pstruh plněný houbami a slaninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.

2

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

3

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept