Pstruh plněný houbami a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh plněný houbami a slaninou
Pstruh plněný houbami a slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
2 špetka | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
4 ks | Pstruh |
8 plátek | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 303,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 314,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Pstruh, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh plněný houbami a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut. |