Staročeská pivní polévka s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská pivní polévka s chlebem
Staročeská pivní polévka s chlebem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50743 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
30 g | Chléb konzumní |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 225,2mg |
Draslík | 921,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská pivní polévka s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě. |
2 | Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout. |
3 | Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany. |