Recept

Vepřová polévka s brambory a krupkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50753

Ingredience

1 ks Bobkový list
350 g Brambory
3 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
5 polévková lžíce Krupky trhané
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřová žebra
400 g Vepřový ořez
2,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 709kJ
6% Sacharidy 21 g
57% Tuky 43 g
26% Sodík 526 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřová polévka s brambory a krupkami postup přípravy receptu:

1

Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme.

2

Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme.

3

Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept