Vepřová polévka s brambory a krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová polévka s brambory a krupkami
Vepřová polévka s brambory a krupkami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50753 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
350 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Krupky trhané |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
400 g | Vepřový ořez |
2,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 177,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová polévka s brambory a krupkami postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme. |
2 | Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme. |
3 | Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec. |