Recept

Pečená krupice z Pošumaví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50755

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
9 dl Mléko plnotučné
230 g Máslo čerstvé
900 g Pšeničná krupice
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 962 kcal
Kilojoule 4 027kJ
37% Sacharidy 133 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 65 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pečená krupice z Pošumaví postup přípravy receptu:

1

Do vyšší zapékací mísy dáme 150 g másla, rozpustíme ho, přilijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Přimícháme krupici, promícháme s cukrem a zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby. Zakryjeme ji a pečeme při 180-190 °C necelých 30 minut. Před koncem pečení kaši načechráme vidličkou, po celém povrchu poklademe plátky másla (80 g) a necháme v troubě dojít.

2

Když je krupice měkká, rozdělíme ji na talíře, posypeme moučkovým cukrem, skořicovým cukrem a podáváme.

Poznámka

K pečené krupici podáváme kompot podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept