Kakaová buchta s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaová buchta s polevou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50756 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Buchta | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
40 g | Kakao |
40 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka bezlepková Mantler |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
200 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kakao |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 158,3mg |
Draslík | 840,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Kakao, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kakaová buchta s polevou postup přípravy receptu:
1 | Buchta: |
2 | Nejprve promísíme mouku, cukr a kakao s práškem do pečiva. Do této směsi postupně přidáváme vejce, mléko, rozehřáté máslo a olej. Vše zpracujeme do hladkého těsta a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapíchnutím špejle do těsta při pečení vyzkoušíme, jestli je buchta hotová. |
3 | Po upečení, ještě na horkou buchtu rozlejeme kávovou polevu a necháme vystydnout. Kakaovník podáváme jako moučník, vychlazený. |
4 | Poleva: |
5 | Máslo rozmícháme s cukrem a kakaem a horkou vodou do hladka. Touto polevou ihned po dopečení polejeme hotovou kakaovou buchtu. |