Jednoduchý recept

Kvíčaly na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50760

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
4 ks Jalovec
2 ks Kvíčala
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
1 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 679kJ
10% Sacharidy 35 g
101% Tuky 76 g
51% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Kvíčaly na pivě postup přípravy receptu:

1

Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem.

2

V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C.

3

Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut.

4

Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept