Kvíčaly na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly na pivě
Kvíčaly na pivě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 ks | Jalovec |
2 ks | Kvíčala |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 63,6mg |
Vláknina | 748,2mg |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb pšeničný (bílý), Citronová kůra, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kvíčala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kvíčaly na pivě postup přípravy receptu:
1 | Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem. |
2 | V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C. |
3 | Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut. |
4 | Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb. |