Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50763

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
2 ks Sluka lesní
2 kávová lžička Sůl
Výpek
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,188 kcal
Kilojoule 4 970kJ
2% Sacharidy 7 g
158% Tuky 118 g
77% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 9 g

Sluky na víně postup přípravy receptu:

1

Několik dnů odležené sluky oškubeme, stáhneme kůži, vykucháme a dobře omyjeme. Očištěné a osušené sluky osolíme, okořeníme černým pepřem, svážeme, obalíme do plátků slaniny, nakonec je ovážeme nití.

2

V pekáčku rozpálíme máslo, sluky orestujeme z každé strany do zlatova. Podlijeme je bílým vínem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 40 - 50 minut, během pečení maso poléváme výpekem.

3

Upečené sluky vyjmeme a odstraníme nitě. Poté je rozložíme na talíře. Do výpeku pro zjemnění chuti přilijeme sladkou smetanu, promícháme, dochutíme případně i solí a pepřem. Necháme přejít varem, poté šťávu slijeme do omáčníku. Sluky servírujeme zvlášť se šťávou v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé. K upečeným slukám podáváme opékané brambory a brusinkový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept