Ořechový dort - korpus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový dort - korpus
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50767 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
210 g | Cukr krystal |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková Mantler |
1 polévková lžíce | Mouka sójová odtučněná |
240 g | Ořechy vlašské |
9 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 445,4mg |
Draslík | 352,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Mouka sójová odtučněná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový dort - korpus postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nameleme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem. |
2 | Do žloutků a cukru vmícháme namleté ořechy a potom postupně vmícháváme sójovou mouku a mouku Mantler. |
3 | Nakonec vmícháme opatrně bílkový sníh a těsto vlijeme do tukem vymazané, moukou vysypané dortové formy, nebo plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |