Recept

Jablečné hrudky se skořicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50777

Ingredience

100 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
750 g Jablka
50 g Mouka bezlepková Mantler
150 g Mouka pohanková
60 g Máslo tradiční
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Xantanová guma
2 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
26% Sacharidy 94 g
22% Tuky 17 g
13% Sodík 257 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jablečné hrudky se skořicí postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme do pěny s krystalovým i vanilkovým cukrem a se špetkou soli. Poté přimícháváme postupně celá vejce i obě mouky, které jsme prosáli s kypřícím práškem do pečiva a se lžičkou xantanové gumy. Těsto ochutíme na jemno pokrájenými nebo nastrouhanými jablky, dvěma lžícemi citrónové šťávy a polovinou lžičky skořice, dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme z těsta malé kousky, které ukládáme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Jablečné hrudky podáváme jako zákusek, vychladlé.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept