Jednoduchý recept

Zauzená kachní prsa s pečenými jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50780

Ingredience

100 ml Balsamico ocet
100 g Cukr krystal
200 g Jablka
240 g Kachní prsa
150 g Med včelí
100 ml Ocet vinný
20 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
30 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
19% Sacharidy 68 g
4% Tuky 3 g
41% Sodík 818 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zauzená kachní prsa s pečenými jablky postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme vinný ocet, balsamico ocet, tekutý med, promícháme, do misky vložíme osolená a opepřená kachní prsa, v medové směsi prsa obalíme a necháme uležet. Do pánve nalijeme olej, přiložíme kachní prsa a osmažíme z obou stran dokřupava. Troubu předehřejeme na 70 °C, prsa přemístíme do pekáčku, vložíme do trouby a necháme je 30 minut dojít. Nakonec prsa zavěsíme do udírny s třešňovým dřívím a krátce zaudíme. Zauzujeme opravdu krátce, jinak by bylo maso hořké.

2

Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na širší plátky. V pánvi rozehřejeme cukr, jakmile začne lehce karamelizovat, položíme na něj plátky jablek a rychle opečeme z obou stran. Zakapeme bílým vínem a odstavíme.

3

Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talířky, obložíme plátky jablek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept