Tuřín s vařeným vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín s vařeným vepřovým masem
Tuřín s vařeným vepřovým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50804 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
80 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Masový vývar |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 špetka | Sůl |
1 ks | Tuřín |
400 g | Vepřové maso libové |
2 l | Voda pitná |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 58,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Tuřín, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Masový vývar, Nové koření mleté, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín s vařeným vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu. |
4 | V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme. |
Poznámka
Dušený tuřín s vepřovým chutná s vařenými bramborami nebo noky.