Jednoduchý recept

Tuřín s vařeným vepřovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50804

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
4 dl Masový vývar
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 špetka Sůl
1 ks Tuřín
400 g Vepřové maso libové
2 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
4% Sacharidy 14 g
46% Tuky 35 g
20% Sodík 392 mg
34% Bílkoviny 19 g

Tuřín s vařeným vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka.

3

Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu.

4

V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme.

Poznámka

Dušený tuřín s vepřovým chutná s vařenými bramborami nebo noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept