Jednoduchý recept

Slepice s česnekovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50818

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Slepice
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Česneková omáčka
1 kávová lžička Glutasol
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
12 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový extra panenský
40 ml Omáčka sójová
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 068kJ
2% Sacharidy 6 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 433 mg
107% Bílkoviny 60 g

Slepice s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na mírném ohni slepici povaříme do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, maso obereme od kostí a rozkrájíme na tenké plátky.

2

Příprava omáčky: ve vhodné kuchyňské misce smícháme hořčici, sójovou a worcesterskou omáčkou. Přilijeme olej, vinný ocet, červené víno, přidáme Glutasol, prolisovaný česnek, vše dobře promícháme. Nakonec podle potřeby přilijeme vývar, ve kterém se vařila slepice. Dochutíme solí, pepřem, ještě jednou zamícháme.

3

Připravené slepičí maso naaranžujeme na talíř, přelijeme vychladlou omáčkou a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept