Jednoduchý recept

Šumavský slaný bramborový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50820

Ingredience

Těsto
300 g Brambory
1 polévková lžíce Majoránka
0,5 kg Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky
5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
Kvásek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
50 g Droždí
1 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
24% Sacharidy 87 g
21% Tuky 16 g
39% Sodík 777 mg
54% Bílkoviny 30 g

Šumavský slaný bramborový koláč postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v 5 dl vody doměkka. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme 0.5 kg hrubé mouky, 1 lžíci soli, vejce, majoránku, pepř, prolisovaný česnek, drobně pokrájené vepřové škvarky a 2 lžíce rozehřátého sádla.

2

Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlažného mléka s 0.5 lžíce mouky, 0.5 lžičkou cukru a rozdrobíme do něj 50 g droždí. Kvásek necháme vykynout a přidáme jej do mísy k bramborám. Těsto dobře promícháme.

3

Dortovou formu vymažeme 1 lžicí sádla, těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut, pak povrch koláče potřeme rozpuštěným sádlem (1 lžíce) a koláč dopečeme (přibližně dalších 15 minut).

4

Upečený koláč se zlatou kůrkou necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept