Gulášová polévka z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka z mletého masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50833 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Gulášové koření |
1 kávová lžička | Majoránka |
300 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 243,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 122,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gulášové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová polévka z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi. |
2 | Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Tuto gulášovou polévku z hovězího masa vřele doporučuji.
Rychle připravená polévka, mleté maso využívám ve své kuchyni docela častu, ale melu si ho sama. V rodině nikdo nemá bezlepkovou dietu, tak jsem použila klasickou mouku, pšeničnou hladkou a dala jsem ji malinko více než uvádí recept. Přidala jsem ji za stálého míchání až do přidané vody, když zavařila. Paprika se přidává, až když je maso vyrestované do tuku. Tuto polévku doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.