Jednoduchý recept

Gulášová polévka z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Gulášová polévka z mletého masa 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50833

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Gulášové koření
1 kávová lžička Majoránka
300 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 g Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
3% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 177 mg
14% Bílkoviny 8 g

Gulášová polévka z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.

2

Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Gulášová polévka z mletého masa
Tuto gulášovou polévku z hovězího masa vřele doporučuji.
 
Aleisa
Gulášová polévka z mletého masa
Rychle připravená polévka, mleté maso využívám ve své kuchyni docela častu, ale melu si ho sama. V rodině nikdo nemá bezlepkovou dietu, tak jsem použila klasickou mouku, pšeničnou hladkou a dala jsem ji malinko více než uvádí recept. Přidala jsem ji za stálého míchání až do přidané vody, když zavařila. Paprika se přidává, až když je maso vyrestované do tuku. Tuto polévku doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept