Jednoduchý recept

Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50843

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Brambory
2 ks Cibule
2 hrst Fazole bílé
1 kg Hovězí žebra
2 ks Jablka
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
200 ml Protlak rajčatový
250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
3 g Sůl
1 ks Vepřové koleno
0,5 ks Zelí hlávkové bílé
2 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,743 kcal
Kilojoule 7 293kJ
22% Sacharidy 81 g
348% Tuky 261 g
32% Sodík 639 mg
144% Bílkoviny 81 g

Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.

2

Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně.

3

K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu.

4

Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit.

5

Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept