Nadívané smažené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané smažené brambory
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50871 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
10 ks | Chilli paprička zelená |
5 ks | Cibule |
0,5 kg | Cizrna |
1,5 polévková lžíce | Garam masala |
250 ml | Hrášek |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 ks | Koriandr čerstvý |
3 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
3 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Hrášek, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cizrna, Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nadívané smažené brambory postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme ponořenou po dobu 6 hodin ve vodě. Následně ji uvaříme v mírně osolené vodě. Brambory opláchneme a taktéž uvaříme. Následně je zbavíme slupek a rozmělníme se špetkou soli. Hrášek vaříme asi 5 minut ve vodě se špetkou soli a scedíme. |
2 | Na pánev nalijeme lžíci oleje. Osmahneme na něm semínka kmínu, drcené chilli, mletý koriandr a polovinu masaly. Následně přidáme přecezenou cizrnu a zhruba 2 minuty necháme smažit. Důkladně promícháme, odložíme bokem a pomocí mixéru mixujeme, dokud nám ze směsi nevznikne kaše. |
3 | Tři cibule zbavíme slupek a nakrájíme. Chilli papričky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu společně s nakrájenými cibulemi a nastrouhaným zázvorem utřeme na jemnou pastu. V hrnci necháme rozehřát lžíci oleje a pastu osmahneme. Dvě rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k pastě a okořeníme zbylou masalou. Vše posolíme, zalijeme 1/4 l vody a necháme vařit cca 20 minut. |
4 | Zbylé chilli a lístky koriandru nakrájíme nadrobno. Zbylá rajčata zbavíme nečistot a nakrájíme oloupanou cibuli. |
5 | Cibuli a chilli asi 2 minuty smažíme na lžíci oleje, posypeme kurkumou, odstavíme z ohně a promícháme s uvařeným hráškem a koriandrovou natí. |
6 | Brambory smícháme s cizrnovou kaší a hmotu uhněteme do tvaru kuliček asi 5 cm v průměru. Do každé kuličky uděláme důlek, který vyplníme hráškovou směsí a následně vršek zacelíme. Tyto kuličky poté zprudka osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou. Tyto kuličky, jinak zvané tikki, umístíme na talíře, zalijeme omáčkou, přidáme nakrájené dílky rajčat a podáváme. |