Recept

Kynutý bramborový koláč se slaninou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50901

Ingredience

Na těsto
10 g Cukr krupice
10 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
200 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
2 g Muškátový oříšek
30 g Pažitka
200 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
14% Sacharidy 52 g
49% Tuky 37 g
55% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Kynutý bramborový koláč se slaninou postup přípravy receptu:

1

Z droždí, teplého mléka, lžíce cukru, 2 lžic mouky a špetky soli necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, máslo a vejce, přilijeme kvásek a uhněteme hladké těsto, které necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji opečeme nakrájenou slaninu a na ní zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Necháme vystydnout, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, vmícháme smetanu, pažitku a nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a sůl.

2

Vykynuté těsto rozválíme na plát, vložíme do máslem vymazané formy tak, aby okraje trochu přesahovaly formu. Naplníme bramborovou směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut, až povrch začne zlátnout.

Poznámka

Těsto musí 2 hodiny kynout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept