Jednoduchý recept

Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50912

Ingredience

40 g Celer bulvový
30 g Cibule
80 g Játra hovězí
40 g Kapusta hlávková
150 g Kosti hovězí morkové
800 g Kosti hovězí řídké
60 g Mouka pšeničná hladká
40 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 294kJ
3% Sacharidy 11 g
102% Tuky 77 g
43% Sodík 852 mg
79% Bílkoviny 45 g

Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek postup přípravy receptu:

1

Nasekané kosti dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalým varem 2-3 hodiny vaříme (čím déle, tím lépe).

2

Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky, hovězí játra na kostičky.

3

V kastrolku zpěníme 20 g másla, přidáme zeleninu, zamícháme, chvíli opékáme, pak přidáme játra a opékáme ještě 5 minut. Podlijeme trochou právě se vařícího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po dvaceti minutách zeleninu přendáme k vývaru, vše osolíme, přidáme pepř, nové koření, a zakryté vaříme ještě nejméně půl hodiny.

4

Zatím si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, přidáme hladkou mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až tuk přestane pěnit.

5

Vývar z kostí přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme jíšku, kterou metlou rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept