Tatarský biftek z tuňáka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.
  • 2
    V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.
  • 3
    Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.