Pečené věžičky z lososa a mozzarelly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené věžičky z lososa a mozzarelly
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50918 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na věžičky | |
---|---|
150 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
700 g | Losos - filety |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
80 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
120 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na garnáty | |
300 g | Krevety tygří - loupané |
70 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Na zeleninu | |
100 g | Créme fraiche |
500 g | Okurka salátová |
60 g | Salát kadeřavý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 243,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Losos - filety, Mozzarella, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Créme fraiche, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené věžičky z lososa a mozzarelly postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, opraný a okapaný listový salát natrháme na kousky. |
2 | Lososové filety bez kůže nakrájíme na 12 dvoucentimetrových plátků. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 8 plátků, mozarellu necháme okapat a nakrájíme na 12 plátků. Očištěné cibulky nakrájíme na proužky, zpěníme na 40 g másla dorůžova, osolíme a opepříme. |
3 | Plech vytřeme olivovým olejem a vrstvíme na něj postupně lososa, mozarellu, rajče, cibulku a lososa. Ze surovin utvoříme věžičky, zakapeme zbylým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obložíme tenkými plátky zbylého másla. Věžičky pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 15 minut. |
4 | Před dokončením na oleji osmažíme po obou stranách garnáty, které jsme zhruba 5 minut vařili. Usmažené garnáty osolíme a opepříme. |
5 | Na talíř klademe zeleninu, přelijeme créme fraiche, které jsme rozšlehali, na zeleninu naaranžujeme lososovou věžičku a přidáme okapané garnáty. |
Poznámka
Jako přílohu volíme brambory nebo bagetu.