Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami
Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
3 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Křen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 900,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Křen, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a promícháme se Solamylem. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm prudce osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a krátce ji smažíme, přilijeme pivo, vmícháme kousky feferonek, kečup a worcesterovou omáčku a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. |
4 | Masovou směs rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypanou nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou je chléb. |