Jednoduchý recept

Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50930

Ingredience

3 ks Cibule
3 ks Feferony
2 polévková lžíce Kečup
100 g Křen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
30 g Solamyl
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
5% Sacharidy 20 g
46% Tuky 35 g
12% Sodík 241 mg
66% Bílkoviny 37 g

Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.

2

Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a promícháme se Solamylem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm prudce osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a krátce ji smažíme, přilijeme pivo, vmícháme kousky feferonek, kečup a worcesterovou omáčku a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

4

Masovou směs rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypanou nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou je chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept