Jednoduchý recept

Indonéská rýže

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50934

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kari koření
100 g Kompot mandarinkový
50 g Mandle
1 dl Olej slunečnicový
50 g Rozinky bílé
292 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
17% Sacharidy 61 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 142 mg
10% Bílkoviny 6 g

Indonéská rýže postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít.

2

V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle.

3

Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně.

Poznámka

Takto připravená rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept