Jednoduchý recept

Wiltshirská dušená plec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50938

Ingredience

3 polévková lžíce Med včelí
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1500 g Vepřová plec
450 ml Vývar drůbeží
250 g Švestky sušené
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 844kJ
12% Sacharidy 44 g
73% Tuky 55 g
27% Sodík 538 mg
82% Bílkoviny 46 g

Wiltshirská dušená plec postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

2

Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké.

3

Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou.

Poznámka

Pokrm můžeme dusit v zapékací míse pod pokličkou v troubě asi 1,5-2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept