Pečené koleno na černém pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené koleno na černém pivě
Pečené koleno na černém pivě
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
600 g | Chléb konzumní |
700 g | Cibule |
50 g | Kmín drcený |
4 g | Pepř 4 barev |
1 l | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,8 kg | Vepřové koleno |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř 4 barev, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené koleno na černém pivě postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev. |
3 | Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin. |
4 | Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl). |
5 | Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem. |