Recept

Pečené koleno na černém pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50940

Ingredience

600 g Chléb konzumní
700 g Cibule
50 g Kmín drcený
4 g Pepř 4 barev
1 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
1,8 kg Vepřové koleno
1 dl Voda pitná
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,339 kcal
Kilojoule 5 603kJ
22% Sacharidy 79 g
108% Tuky 81 g
17% Sodík 344 mg
114% Bílkoviny 64 g

Pečené koleno na černém pivě postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev.

3

Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin.

4

Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl).

5

Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept