Zdravý recept

Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50958

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 44 kcal
Kilojoule 185kJ
2% Sacharidy 9 g
77% Tuky 58 g
487% Sodík 10 g
3% Bílkoviny 2 g

Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar postup přípravy receptu:

1

Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák.

2

Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy.

3

Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo.

Poznámka

Nakládanou zeleninu vždy před použitím důkladně promyjeme pod tekoucí vodou, vařené jídlo už nesolíme. Například na 1,5 litru hovězí polévky použijeme 2-3 lžíce nakládané zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept