Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50958 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Celer bulvový |
200 g | Celer - nať |
10 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
0,8 kg | Kedlubna |
0,5 kg | Květák |
1 kg | Mrkev kořen |
0,5 kg | Petržel kořen |
200 g | Petržel - nať |
1 kg | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kedlubna, Květák, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák. |
2 | Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy. |
3 | Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo. |
Poznámka
Nakládanou zeleninu vždy před použitím důkladně promyjeme pod tekoucí vodou, vařené jídlo už nesolíme. Například na 1,5 litru hovězí polévky použijeme 2-3 lžíce nakládané zeleniny.