Jednoduchý recept

Datlový chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 50961

Ingredience

90 g Cukr krupice
250 g Datle
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
90 g Ořechy vlašské
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
16% Sacharidy 59 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 12 mg
12% Bílkoviny 7 g

Datlový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.

2

Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.

3

Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.

4

Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.

Poznámka

100g másla na formu a chlebíček, 2polévkové lžíce mouka hrubá na formu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept