Jihočeská masová roláda
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
 - 1špetkaSůl
 - 5lžicOlej stolní
 - 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 150gramůSalám měkký
 - 100gramůŽampiony - sterilované
 - 100gramůSýr Eidam uzený 45%
 - 2kusyVejce slepičí
 - 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
 - 1kusCibule
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1636 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
158 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.
 - 2Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.
 - 3Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.
 - 4Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.