Jihočeská masová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská masová roláda
Jihočeská masová roláda
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 g | Salám měkký |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 331,3mg |
Draslík | 676,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jihočeská masová roláda postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme. |
2 | Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky. |
3 | Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu. |
4 | Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.