Jednoduchý recept

Jihočeská masová roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50992

Ingredience

1 ks Cibule
5 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Salám měkký
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam uzený 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,636 kcal
Kilojoule 6 844kJ
2% Sacharidy 7 g
211% Tuky 158 g
37% Sodík 730 mg
72% Bílkoviny 40 g

Jihočeská masová roláda postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.

2

Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.

3

Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.

4

Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept