Pivní hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní hovězí guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
800 g | Hovězí kližka |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 194,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme. |
4 | K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. |
5 | Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem. |