Jednoduchý recept

Květáková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 51
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

666 g Květák
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Muškátový květ
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 8 g
40% Sodík 807 mg
6% Bílkoviny 4 g
Květáková polévka

Květáková polévka postup přípravy receptu:

1

Květák pečlivě opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme ho vodou, osolíme a uvaříme ne zcela doměkka, aby růžičky zůstaly celistvé.

2

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a vývarem z květáku.

3

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

4

Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a poté procedíme hustým cedníkem.

5

Nakonec přidáme polévkové koření, polévku důkladně povaříme a vložíme do ní uvařený květák.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření květáku

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept