Skopový guláš lašský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš lašský
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
240 g | Brambory |
20 g | Česnek |
300 g | Cibule |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
15 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1000 g | Skopová plec |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 317,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový guláš lašský postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci). |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou. |
3 | Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme. |
4 | Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme. |
5 | Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu. |
6 | Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí. |
7 | Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme. |
8 | Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích. |