Jednoduchý recept

Skořicové točenky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51015

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Droždí
100 g Hera
0,5 kg Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
20% Sacharidy 72 g
30% Tuky 22 g
16% Sodík 320 mg
25% Bílkoviny 14 g

Skořicové točenky postup přípravy receptu:

1

V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

2

Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.

4

Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept